Rendszerüzenet

HelloParks Maglód

A Market Építő Zrt. munkájával a HelloParks Maglód első ütemében mintegy 46 ezer négyzetméteres raktárcsarnok épül Budapest vonzáskörzetében. A fejlesztés Magyarország regionális logisztikai szerepének erősödéséhez is hozzájárulhat.

Magyarország egyik vezető ingatlanfejlesztőjéhez, a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a főváros közelében, Maglódon alakítja ki legújabb ipari és logisztikai központját HelloParks Maglód néven. A projekt megvalósításában a Market Építő Zrt. vesz részt fővállalkozóként. A Market rendkívül rövid határidővel építi meg a központot: augusztusban már át is adják az első bérlőknek beköltözésre az elkészült projektet.

Az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő, 46 hektáros területen összesen 193 ezer négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség. A fejlesztés első ütemében egy közel 46 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot hoz létre a Market – ez a HelloParks Maglód első épülete lesz. A csarnok területén mintegy 250 fő dolgozik egyidejűleg.

A parkba elsősorban logisztikai, illetve városi disztribúciót végző szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat várnak, de ki tudják elégíteni a speciális igényeket is. Az első épületnél a minimális bérbe vehető terület 3200 négyzetméter lesz, a következő ütemben pedig a kisebb üzemméretű bérlők számára akár 500 négyzetméteres bérlemények is elérhetőek lesznek majd. 

A telekhez szükséges közműcsatlakozások kialakítása a telken belüli előkészítő munkákkal párhuzamosan zajlik. A projekt első ütemében több mint 160 darab parkolóhelyeket alakítanak ki, ebből 45 darab az épület előtti területen létesül.

A tervezett, egyenként 20-90 ezer négyzetméter közötti alapterületű, modern kialakítású létesítmények közös jellemzője, hogy az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások révén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait.

Cégcsoport